Cases

Willem Veldhoen over traineeship JUMP: “Gun het je medewerker én jezelf!”

Willem Veldhoen over traineeship JUMP: “Gun het je medewerker én jezelf!”

Willem Veldhoen is vestigingsdirecteur Key Accounts bij Rensa. Sinds de eerste editie van traineeship JUMP is hij een betrokken mentor van trainees die vanuit Rensa deelnemen. Willem: “De ontwikkelingen die de JUMP trainees in een jaar tijd doormaken, op persoonlijk vlak en in hun werk, is fantastisch. Dat gun je iedereen.”

Zelfverzekerder. Meer rust. Je beter kunnen uitspreken. Je eigen krachten kennen. Een heldere route in je hoofd voor de nabije toekomst. Positie durven innemen. Het is zomaar een greep uit de resultaten die Willem terugziet bij de trainees die vanuit Rensa deelnemen aan het JUMP traineeship. Momenteel neemt de derde trainee uit het team van Willem deel. Als mentor is hij nauw betrokken bij het ontwikkelproces van de young professionals. “De deelnemers komen met boeiende verhalen en ervaringen terug. Er wordt efficiënter gecommuniceerd en de openheid en oprechtheid naar elkaar toe wordt versterkt. Het is immers best spannend om in een team over jezelf, je gevoel en belemmeringen te spreken. Dat doet iets met de dynamiek in het team.”

Veel deelnemers denken zichzelf van tevoren aardig te kennen, ziet Willem. Maar wanneer het opstellen van een ontwikkelvraag ter sprake komt, wordt het vaak al ingewikkelder. “Waar wil ik naartoe en wat heb ik daarvoor nodig? Alleen al over dat soort vragen nadenken maakt veel los bij de deelnemers. De één is daar makkelijker in dan de ander, sommigen zijn nog wat sceptisch in het begin. Maar naarmate zo’n traject gaat lopen en de trainees zelf inzien welke ontwikkeling zij in een jaar tijd kunnen doormaken, wordt er een enorm enthousiasme aangewakkerd.”

Lees hier de ervaring van Suus Daniëls, oud JUMP-deelnemer en trainee van Willem.

Het belang van een goede mentor in het traineeship voor de young professional

Het eigen enthousiasme van Willem is minstens zo groot. In zijn werk als leidinggevende van een team van 20 mensen hecht hij veel waarde aan coachend leiderschap. “Ik ben graag betrokken bij de ontwikkeling van mensen. Ik geloof echt in hun kracht en geef mijn mensen de ruimte om hun talenten in te zetten. Daarom ben ik niet alleen leidinggevende, maar ook coach voor mijn teamleden. Ik wil ze alle ruimte geven om zich uit te spreken en vertrouwd te raken met hun talenten, zodat iedereen zich op zijn of haar plek voelt.”

Om zijn trainees zo goed mogelijk te kunnen begeleiden volgde Willen het mentoren programma Talentgericht Bege-Leidinggeven bij Leafspring. Dat gaf hem zelfs het laatste zetje om ook een coachopleiding te gaan doen. Willem: “Het mentoren programma heeft mij inzicht gegeven in wat ik graag doe en hoe ik anderen daarmee kan helpen in hun ontwikkeling. Ik ben me daarom nog meer gaan verdiepen in het coachen.”

Wat het traineeship JUMP zo krachtig maakt

Willem ziet het contact met young professionals uit andere bedrijven als een groot voordeel. “Bij JUMP kom je in aanraking met mensen die elk hun eigen meningen en ervaringen meebrengen, én die zich herkennen in jouw situatie. Dat helpt om elkaar te begrijpen, voelt veilig en schept een band. Ze zijn allemaal net gestart met hun carrière en lopen met soortgelijke vraagstukken rond. Dat is toch anders dan met je collega’s,” aldus Willem.

“De inzichten die deelnemers opdoen nemen ze bovendien meteen mee naar het werk, waar ze oefenen met wat ze hebben geleerd. Zo maakt de trainee stappen voorwaarts en het heeft ook een positief effect op het team. Dat motiveert mij stevig om steeds weer nieuwe kandidaten aan te melden voor het traineeship voor young professionals. Een frisse, andere blik doet wonderen. Dus als je de kans krijgt: pak hem!”

Meer weten over het JUMP traineeship? Mail of bel met Marjonne en ontvang vrijblijvend de brochure. [email protected] / +31 6 51 85 17 01