Inspiratie

Willem-Jan Kuiper: gedreven in ontwikkeling en verbinding

Willem-Jan Kuiper: gedreven in ontwikkeling en verbinding

Met veel plezier werken we samen met professional Willem-Jan Kuiper. Hij is als trainer betrokken bij diverse trainingstrajecten voor klanten van Leafspring. In onderstaand verhaal stelt hij zich voor.

Mijn grootste drijfveer is dat ik een betekenisvolle rol kan spelen in de keuzes die professionals maken in hun werk en leven. Dat vraagt soms reflectie, maar ook hands-on tips en technieken; daartussen laverend sta ik in mijn kracht.

Willem-Jan Kuiper

 

 

Mijn werkzame leven ben ik niet begonnen als trainer. Ik heb in Utrecht Heao-communicatie gedaan en Sociale Psychologie gestudeerd aan de Universiteit van Utrecht om vervolgens als communicatiemanager aan de slag te gaan. In 20 jaar heb ik als manager de in- en externe communicatie van diverse organisaties aangestuurd. Ik ken daardoor de weerbarstige praktijk van mijn deelnemers als geen ander. De vertaalslag van theorie naar praktijk is dan ook één van de meest uitdagende aspecten in mijn werk als trainer. In 2011 heb ik – op zoek naar verdieping, uitdaging en een betere work life balance – de overstap naar het trainersvak gemaakt. Ik werk zowel zelfstandig als voor grotere trainingsbureaus.

 

Voor Leafspring ben ik met name betrokken bij trainingstrajecten voor Marjonnes klanten. Dat kan een eendaagse workshop Beïnvloedingsvaardigheden zijn, maar ook een intensieve betrokkenheid bij het traineeship JUMP als trainer en intervisiebegeleider. Met Marjonne is het fijn werken. We vinden elkaar telkens weer in onze gemeenschappelijke drive naar ontwikkeling en verbinding. Zij is een absolute professional die glasheldere kaders en uitgangspunten formuleert en daarbij de touwtjes stevig in handen heeft. Voor mij als professional is het heel fijn om te merken dat ze, daar waar het mijn aandeel betreft in het programma, die touwtjes ook los kan laten. Hierdoor ervaar ik de ruimte en vrijheid om mijn kennis en ervaring in te brengen.

 

Betrokken, gedreven, doelgericht en met humor zijn woorden die mij goed omschrijven. Daarnaast houd ik van alles wat groeit en bloeit en ben ik een verwoed tuinier. Sinds 12 jaar woon en werk ik deels vanuit Nederland, deels vanuit Italië. In Nederland woon ik in Lunteren en heb ik het beheer over een monumentale tuin uit de jaren ’30. In Italië wroet ik lekker zelf in de aarde van mijn mediterrane tuin. Op beide plekken is het leven goed.”

 

Meer lezen over het JUMP traineeship waarin de samenwerking tussen Leafspring en Willem-Jan Kuiper tot uiting komt? Dat kan hier.