Inspiratie

Marieke Harbers: training door verdieping in de ander

Marieke Harbers: training door verdieping in de ander

Marieke Harbers is een van onze betrokken trainers in het team voor het JUMP traineeship. Met haar enthousiasme en ervaring weet zij doeltreffend en oprecht geïnteresseerd de verdieping op te zoeken. In onderstaand verhaal stelt zij zich voor.

Leren en het ontwikkelen van teams, individuen en organisaties heb ik mijn hele leven gedaan. Het zit me in het bloed. Ik houd van levensverhalen en met de ander op zoek gaan naar zijn of haar volgende stap. Dat is voor mij coaching en training geven in een notendop.

Marieke Harbers

 

 

Ik ben in 1965 geboren in Brabant en daarna opgegroeid in de Achterhoek, waar ik nog steeds met veel plezier woon. Mijn studie begon aan de Pabo (docentenopleiding) en aansluitend volgde ik HBO Pedagogiek (opleiden en trainen). Na gewerkt te hebben binnen het onderwijs en bij diverse opleidingsbureaus (waaronder Schouten & Nelissen) koos ik in 2006 voor het ondernemerschap.

 

Tijdens mijn werk als trainer en coach heb ik mij meer toegelegd op Kinesiologie, dat leren verbindt aan lichaamswerk, Mindfulness, Voice Dialogue voor verdieping van de diverse kanten in de mens en DISC; het gebruiken van gedragsprofielen binnen teamontwikkeling.

 

In de samenwerking met Leafspring heb ik een actieve rol als trainer en intervisiebegeleider in het traineeship JUMP. In dit ontwikkeltraject zie ik jonge mensen groeien in hun persoonlijke ontwikkeling. Ik zie ze meer regie nemen binnen het werk en in hun eigen leven. Ze leren van elkaar en nemen positie in binnen de eigen organisatie. Ze bouwen een netwerk dat hun professionalisering stimuleert. Zo bekrachtigen zij zichzelf én de omgeving waarin zij werken.

 

Woorden die mij kenmerken zijn lichtvoetig, diepgaand, enthousiast, ruimtegevend, confronterend, plezier en liefdevol. Ik houd van ontmoetingen en van het (goede) gesprek. Of het nu gaat om een medewerker in de productie of in de zorg, een directeur of Ghanese vrouwen die ik ontmoette toen ik als vrijwilliger werkte aan een project in Ghana; me verdiepen in de ander is iets wat ik erg graag doe.

 

Samen met mijn man Toine heb ik twee volwassen kinderen. Buiten mijn werk om besteed ik mijn tijd graag aan wandelen, tuinieren, mooie ontmoetingen, creatief bezig zijn, musea en concerten bezoeken en eten met vrienden en familie.”

 

Meer lezen over het JUMP traineeship waarin de samenwerking tussen Leafspring en Marieke Harbers tot uiting komt? Dat kan hier.